Saturday, July 19

Pengalaman gua menghalau kera.



Tujuan gua hanya nak tumpang berak. Tapi gua telah terpedaya dan terjebak dgn satu aktiviti yg gua rasa tak berapa nak bermoral dilakukan pada waktu maghrib. Menghalau kera! Apekejaddah?

Gua pegi rumah member gua semalam. Niat nak melepaskan hampas hampas yg tak sabar nak keluar mengikuti ruang yg disediakan di bawah badan ni. Nak berenti kat Petronas kang gua takut tak sempat.

Sampai je rumah dia di Gemensah Heights, gua meluru terus ke tandas. Sambil jalan gua dah mula bukak seluar. Sampai jamban je terus duduk. Efektif tak gua?

Abis berak gua tgk dia dgn ayah dia dok terjoget joget. Gua ingat dia tengah melakukan aktiviti pocho pocho. Gua tak amek port la. Sekali br gua ketahui bahawa kera tgh menginvade kediaman beliau dan berhasrat utk bermastautin disitu. Secara tak sengaja ayah beliau telah mempelawa gua utk join event menghalau kera tersebut yg berlangsung selama 1 jam itu.

Ada 2 ekor kera yg telah menginvade kediaman beliau. Mereka telah memilih satu port didepan rumah sebagai port. Mmg nice diorang pilih. Sejuk je tak kene hujan. Pandai jgk kera ni..

Abis halau, pasang tangga, berlari kedepan belakang lebih kurang, gua terus mempekena coke yg telah disediakan. Kata ada speghetti, apa pasal tak keluar???

Mlm tu gua blk rumah tu blk (sbb gua parking Hayabusa gua kat rumah dia) gua tgk kera tersebut telah kembali ke port ptg tadi. Jadi dgn ini gua ucapkan good luck kepada tuan rumah utk aktiviti meghalau kera yg akan dtg nanti. Diharap lebih meriah dari yg sebelumnya. Sekian.



9 org mencarut.:

zawani said...

hehhe,mekaseh gaban. jasa mu dikenang. spaghetti bukan aku tanak kluarkan,tapi kau yang kelam KELIBUT gila nak pegi cepat2. coke yang dihidangkan pun tak minum abes. kecik hati aku.

ayah aku panggil kau si POII.. camne joii leh jadi POII? cool ann daddy gua? aicehh daddy..

Anonymous said...

kenapa kau tak halau wanie skali dari rumah tu? alang2 nak halau kera kan...

pek said...

kenapa kau tak halau wanie skali dari rumah tu? alang2 nak halau kera kan...

kak yah lawa.. said...

wanie kata : spaghetti bukan aku tanak kluarkan,tapi kau yang kelam KELIBUT gila nak pegi cepat2.

Tak caya langsung. Mesti Si wanie yang nak mengabihkan spagheti tu sume.. eleh..

Gaban Lazzara said...

zawani: bapak lu pasni gua jerit bro je. jgn kata gua xhormat org tua nnt.

pek: gua dah halau. dia masuk blk ikut longkang depan. camne blh muat tahh..

kak yah: dia mmg sep mkn ngan gua. time memalam balun sorang2. gua tau sgtt..

amscreamo said...

kera tu ko x ajak g concert caliban ke?mtv award ke?

wanie said...

kak yah : alaaa kan dah kantoi.. kakyah ni..

pek : ehh kenapa pulak nak halau aku? hehe

gaban : hahaha,ntah kenapa bapak aku pun main ckp bro bro ntah.. buat rasa muda kot..

Dipz said...

pek: gua dah halau. dia masuk blk ikut longkang depan. camne blh muat tahh..

krkrkrkrkrkrkrksiak!
gerek seh kera masuk rumah. mana nak dapattt

wanie said...

dipz : haa jgn tatau pulak rumah gua belakang zoo je.. setakat kera ok ahh.. umah hujung tu babi masuk umah.. mana de scary..