Saturday, May 31

Apa barang hisap rokok?




Daripada pemerhatian dan kajian yg harem tak berfaedah yg telah gua jalankan, member member gua yg dialam keparokkan (sengkek tahap cilaka punya..), mereka rela berlapar dr mengalami keputusan bekalan rokok. Aneh sungguh tragedi tersebut.

Bila situasi ini berlaku, bagi perokok perokok tegar yg akan gigil satu badan dgn telur telur skali kalau satu hari tak sedut asap, pertukaran perasa asap yg diorang sedut tu akan acap kali berlaku. Statement ini telah dibuktikan oleh seorang member jauh gua yg dahulunya perokok tegar yg hanya menyedut asap dr tajuk Dunhill saja dan diatas sbb diatas beliau telah dilanda batuk berkahak tahap ultra hijau punya. Ini kerana beliau terputus bekalan rokok selama seminggu dan kebetulan seorang rakan beliau yg merupakan penuntut di universiti blk bercuti membawa rokok. Korang paham paham la, mat mat study ni kalau dah study mana kisah sgt apa yg diorang sedut. Abis member gua ni sedut la rokok mat study ni. Jenama apa? Haaa.. jenama Rokok Bola. Ada bran?

Lepas tu keluar la kahak hijau dan member gua bersumpah sanggup kerat janggut sendiri dia dah tak sanggup hisap rokok jenama tu. "Rokok ni dia tak pakai tembakau la gua rasa. Dia blend kulit bola tu buat tembakau laa.." ngomel member gua dgn muka tak puas hati menahan batuk.

Jadi disini, gua kemukakan dalil dalil mengapa gua sendiri tidak merokok sampai sekarang:

  1. Kalau merokok, clearly financial gua mmg akan terpincing punya. Sekarang pun dah mcm ni kalau nak sedut itu asap tiap tiap hari mmg sengkek tahap penagih la gua kan?
  2. Badan gua sentiasa berbau harum dan menarik perhatian perhatian gadis utk mendekati gua. Perfume yg dipakai ketika keluar tadi masih bau yg sama dan tidak dimix-upkan dgr bau dr jenama Semporna maupun Gudang Garam.
  3. Peluang utk diterima pinangan oleh mak/bapak mentua lebih cerah kerana mereka beranggapan yg menantu dia ni seorang yg sihat dan tampan.
  4. Setiap kali persidangan Parlimen, gua haram tak gusar takut takut harga rokok nak dinaikkan. Kalau harga minyak naik gua akan menjadi berang..
  5. Tak payah nak kena turun time time tgh buat kerja semata mata nak hisap rokok.
  6. Bilik sentiasa berbau harum dan abu rokok tak bersepah sana sini.
  7. Poket akan sentiasa mempunyai ruang utk kunci, spanar boleh laras, pisau McGyver dan mcm mcm lagi selain dr simpan kotak rokok.
  8. Tak perlu mencari ruang "Smoker Only" dlm kompleks beli belah semata mata nak merokok.
  9. Tidak berlaku pertelingkahan ketika rokok terakhir didalam kotak dirembat member serumah ketika sangat memerlukan spt contoh ketika nak berak pada pagi hari.
  10. Duit rokok blh digunakan ke tempat lain spt bermain snooker, berkaraoke, berbowling, berkuak lentang, ber 2-step, berinai, bebola ikan ataupun yg paling mulia, menderma. Pehh.. bisa..

Hah, diharap kepada sesiapa yg mempunyai kondisi spt diatas, insafkan lah diri anda sblm anda di-restoran insafkan oleh org lain. Dan sesiapa yg masih berhajat nak menghasut gua suh isap rokok tu, korang isap kemaluan dulu la baru la gua isap rokok kann. Hahahahahamidun..

Friday, May 30

Brrrr.. Brrrr..





Cilaka bapak sejuk dlm ni. Ni kat Cameroon pun tak sejuk camni. Jari jari gua pun dah sering krem ni. Nak mengkorek idung sendiri pun dah agak sukar ni.




TUTUP LA AIR COND NI WOIIIIIIIIIIIIIIII!!!!






Monday, May 26

"Pegi mampus sama lu dan awek lu tu!" bentak gua.




Arini gua berjumpa sorang rakan kerja gua. Gua tgk muka dia gua dah dpt rasa satu aura ni. Gua agak bingung tapi gua buat siul siul kecil utk sedapkan hati gua.

"Gaban, gua nak ckp sikit ni.." tegur beliau dgn nada serius.

"Hah, wahsap ma nigga?" jawab gua selamba sambil betul betul kolar baju.

"Heeemmm.. heeemmm.. heeemmm.."

"Apekejaddah?" ujar gua dgn sedikit temper.

"Bak pinjam duit RM200. Esok awek gua turun dr U dia la. Duit takde ni.." jawab beliau sambil tergaru garu kepala yg tak gatal.

"Palaotak kau! Lu ingat gua ni bank muamalat ke nak kasi lu pinjam duit selamba selamba je? Lu punye awek yg nak turun apehal poket gua pulak yg lu nak rodok? Ckp je la yg lu tgh kering suruh dia turun awal bln nanti. Cinabet!!!" jerit gua sambil menukar persalinan Iron Man











*ayat condong menunjukkan pembohongan..


Friday, May 23

Uno: Permainan paling puaka abad ini.








Lu org pernah main game Uno ni? Baiklah, biar gua kasi introduce apakah menatang haramjadih Uno tersebut ya adik adik? (waktu ini anda digalakkan utk menganggukkan kepala.)


Uno adalah sejenis game kad yg memerlukan pemain dari 2-8 org dlm satu satu pusingan. Pemain juga mestilah seorang yg berumur dlm lingkungan umur 13-45 tahun dan seorang yg waras dan sudah baligh. Jika seorang pemain itu tidak waras, dikhuatiri akan berlaku perang saudara ataupun haram main tak menang menang. Putus saudara juga mungkin berlaku jika keadaan semakin tegang.


Ok, sebab apa gua pos entry yg berkonsep begini? Ini kerana baru baru ini gua telah pergi melakukan satu Backpacking Malaysia phase. I. Sepanjang backpacking tersebut bersama 2 rakan yg lain, gua hanya bermain permainan ni saja. Pantang ada meja mesti nak main, pantang nak main mesti ada meja. Paling cilaka kat tepi longkang kat tempat teksi pun jadi. Pakcik pakcik teksi memandang kitaorang dgn penuh perasaan erotik mau main berama.

Selain main Uno, gua juga ade main daun dan juga main main cinta (gua geli dgr ayat ni..) tapi permainan Uno ni lain mcm dia punya feel. Feel menang dia mmg rasa mcm champion dan feel kalah tu la yg paling nikmat sekali. Terasa spt kumpulan 4U2C perform satu stage dgn Linkin Park.
Lu org paham? Mampus gua peduli..


Apabila gua mula bermain permainan tersebut, gua sering hilang pertimbangan dimana gua sudah tidak mempedulikan perut yg sudah lapar, tahi yg sudah hampir nak terkeluar, gunung berapi meletup dan paling dasyat, gadis lalu kat belakang pun gua dah tak peduli.

Untuk bermain permainan tersebut, anda haruslah mempunyai strategi dan bukanlah bermain secara samberono. Walaupun anda haram takde skill, tapi tak perlu berlagak pro dan penuh berskill tapi last last kalah. Mmg gua silambam je tengkuk lu org nnt..



Dgn bermain Uno ini juga kita dpt mengeluarkan peluh. Cara dia kita main Uno ni dlm bilik yg takde letrik pastu tutup semua pintu dgn tingkap bilik tu. Insyaallah kita akan berpeluh. Siang main Uno, malam penat penat pun blh main Uno. Ada sorang member gua ni, tido mlm mimpi sambil cong kad Uno tu. Apa critaaaaa?

Sampai blk KL pun gua cenderung utk main kad ni lagi. Tapi kad ni member gua punya jadi gua kene pulangkan blk sbg adat meminjam. Gua dah berkira kira nak sambar satu bulan ni. Kot kot kalau dah bosan sampai terkeluar tengkorak tu blh main sorang sorang kan?


Haaa, ada sesapa yg brave ke nak seround ngan gua? Kalah berlari bogel tepi pantai aaaa?




Thursday, May 22

Pengalaman horror gua melalui Jln. Loke Yew




Semalam gua bertandang ke daerah Cheras sana atas urusan penting: melepak bersama rakan rakan. Pada mulanya kami berjanji nak jumpa kat rumah seorang rakan gua yg blh tahan diameter perutnya di Ampang tapi sbb gua mmg selalu keluar rumah on-time, tak jadi sbb member gua yg sorang lagi ni dah sampai Fajar dulu.


Jadi kami sebulat suara untuk berkumpul kat rumah si besday girl. Eh, lupa nak cerita. Semalam tujuan gua lepak tu sbb nak celebrate secara suprise si sorang gadis ni besday dia la. Harem tak suprise langsung!

Ok, utk ke rumah si besday girl tadi, gua ada dua pilihan. Samada nak ikut highway dan keluar kat Bandar Tasik Permaisuri atau masuk town ikut Jln. Loke Yew. Setelah mencongak congak, gua buat pilihan utk ikut town. "Kot kot ada gadis gadis blk kerja nak tumpang ke.." getus hatiku.

Jadi gua pun start enjin, dan merempit terus ke Cheras sana. Keadaan trafik berada dlm keadaan stabil dan masih terkawal. Pejalan kaki masih berjalan di laluan yg disediakan kerajaan pusat.

Sampai trafik besar kat itu Dewan Bahasa Dan Pustaka, satu insiden yg agak mendebarkan telah berlaku. Ni ada satu kereta yg pemandu dia mmg tahap babi tunggal punyaaa. Dah kaler lampu tu merah, apa babi lu nak menonong je rembat? Gua dah habis baik kasi lepas satu motor ni yg rush nak lepas lampu oren tu. Dah merah pun si kereta babi nak jugak terjah jln tu. Sikit lagi makgad depan gua nak touch hood depan dia.

Masuk je Loke Yew, bibir gua sudah mula "berzikir". Spt biasa, ayat ayat yg sinonim dgn perasaan kita yg marah dan bengkek akan keluar secara turbo dr mulut gua. "Pung pang pung pang!" jerit gua atas moto. Lu nak tau sbb apa gua menjadi sedemikian?


Tu ha! Jln kat sana mmg mcm haram jadih! Sumpah gua ckp, jln dia ni kalau ada yg belanja gua mkn mee kari kat The Ship sekalipun gua mmg takkan lalu lagi apetah lagi belanja mee soto kat Kg.Baru tu.. Menambahkan fucking hell lagi, gua blk pun terpaksa ikut jalan puaka tu juga sbb kalau ikut jalan lain, minyak Hayabusa gua blh habis dlm masa 2 jam sahaja. Gua ingat jalan nak ke KL ok la. Sekali sama juga haramjadihnya. Mmg madefaker eshol btul!

Ni siapa nak dipersalahkan ni? Samy Vellu? Ada lagi ke musibat tu? Siapa haaa siapa??




Wednesday, May 21

Sembang bola 03: UEFA FINAL: Man Utd vs. Chelsea

Kalau Man Utd menang mlm ni, esok gua isytiharkan cuti umum selama 2 hari.

yeah!!

Tuesday, May 20

Membazir masa. Part 1.




1. Have you ever licked the back of a CD to try to get it to work?

- Tak kuasa gua nak lick belakang CD. Ingat gua anjing ke?

2. What's the largest age difference between yourself and someone you’ve date?
- 4 years. Hohoho

3. Ever been in a car wreck?
- A few times kot.

4. Were you popular in high school?
- Mesti la. From KL kot?

5. Have you ever been on a blind date?
- Yes, a few times.

6. Are looks important?
- Yes nowadays.

7. Do you have any friends that you've known for 10 years or more??
- Yes I do, and still counting.

8. By what age would you like to be married?
- Mencabar ni. Tgk la kalau dah berkemampuan nnt. 27 kot?

9. Have you ever made a mistake?
- Lotsaaaaa..

10. Are you a good tipper?
- n/a

11. What's the most you have spent for a haircut?
- RM45. apekejaddah tah gua potong rambut bayar RM45? Gua gila kot time tu..

12. Have you ever peed in public?
- errr.. errr..

13. Beatles or Stones?
- John Lennon bebeh!

14. What are your plans for the future?
- Getting a better job, making good money, build a life, keluar Honda Jazz, kahwin.

15. If you were an animal what would you be?
- Kucing kot. Mesti comel..

16. Do you have any special talents?
- Menjilat telinga kiri sambil mecuci motor.

17. Do you like horror or comedy?
- Comedy of coz.

18. Are you missing anyone?
- Yes I am.

19. If you could date any celebrity past or present, who would it be?
- Jessica Alba!

20. What did you dream last night?
- Mimpi basah..

21. What is your favorite sport to watch?
- Football. Kekadang dah bosan dart pun layan.

22. Have you ever been in love?
- Yes lahhhhhh..

23. Do you sing in the shower?
- No.

24. Have you ever been arrested?
- Yes I've been.





bukunota: punya la takde keje. gua buat ni dgn tak mandi, tak gosok gigi br bgn tido.





the.promise



I'm sorry, but I'm just thinking of the right words to say.
I know they don't sound the way I planned them to be.
But if you wait around a while, I'll make you fall for me,
I promise, I promise you I will...

If you need a friend,
don't look to a stranger,
You know in the end,
I'll always be there.

And when you're in doubt,
and when you're in danger,
Take a look all around,
and I'll be there.

*chorus:
I'm sorry, but I'm just thinking of the right words to say. (I promise you)
I know they don't sound the way I planned them to be. (I promise you)
But if you wait around a while, I'll make you fall for me,(I promise you)
I promise, I promise you I will.



When your day is through,
and so is your temper,
You know what to do,
I'm gonna always be there.

Sometimes if I shout,
it's not what's intended.
These words just come out,
with no gripe to bear.

*repeat chorus

I gotta tell ya, I need to tell ya, I gotta tell ya, I gotta tell yaaaa ...



by New Found Glory feat. Chris Carrabba - The Promise

_____________________________________________________________________________________


Just in the mood kot? Hehehe..









Monday, May 19

Hari yang sungguh tidak produktif.



Harini mmg hari paling malas dlm minggu ni gua rasa. Mmg harem tak produktif langsung. Aktiviti harini tido sambil duduk, online, tido blk, pegi kencing, mkn, tido blk dan sebagainya. Gua tgk sendiri sepincingnya pun tidak menarik. Caish.

Mintak mintak esok lusa tak mcm ni. Lembik tulang belakang gua kalau selalu mcm ni..




Dah, gua nak pegi sambung tido blk..




Friday, May 16

Rock kapak forever.



Mood gua sekarang ni asyik nak layan rock kapak je. Mungkin akibat dipengaruhi oleh sorang member gua yg haritu karaoke dia bwk list rock kapak kan. Gua nyata tersedar dan cuba mengikuti semula peraliran muzik yg kita dgr dulu dulu.

Lately ni mp3 player gua dihiasi dgn nama nama yg pelik dan mmg mewujudkan kata kata belakang bila diketahui org ramai nnt. Mampus gua peduli?! Ni antara lagu lagu yg sering gua dengari sekarang ni:

  • Sejati - Bila Bunga Dipetik Orang (lagu ni paling champion..)
  • May - Sketsa Sebuah Cinta
  • Aris Ariwatan - Cinta Tak Kenal Siapa
  • Bumi Putera Rockers - Harum Subur Di Hati (peehhhh..)
  • Exists - Dirantai Digelangi Rindu
  • Febians - Demi Cinta Ini
  • Flybaits - Mengapa Perpisahan Yang Kau Pinta
  • Handy Black - Kau Yang Bernama Seri
  • Iklim - Bunga Emas
  • Leon - Bila Bunga Dilaman Orang
  • Laksamana - Bunga Larangan
  • Massa - Patahnya Sayap Malam
  • Melissa - Cinta Untuk Nabila
dan beberapa ketul band lagi yg nama dia kalau gua listkan pasti ketua kampung lu orang tersedak bila dengar. Telinga gua berehat sebentar dr mendengar konsep konsep muzik yg kebanyakkan ibu bapa tak galakkan anak anak mereka dgr spt Dillinger Escape Plan, Converge, Underoath, Caliban, Avenged, FATA dan lain lain jenama lagi.

Nak ckp lu kental la tak layan rock kapak? Isap kott la! Ni br la true rocker dgr balik lagu lagu camni. Tak kapitalis la kalau dgr core je kan..

Gua ingat nak compose lagu stail rock kapak la. Antara tajuk yg gua rasa pasti hits spt Ku Dihalaman Jamban takpun Mengintai Alat Sulitmu. Pastu tune sedap sedap, keluar radio pastu masuk Muzik Muzik. Komfem gua blh menang Juara Lagu. "Gua yakin!!" tempik gua spt org separa gila.



notarockapak:
  1. Gua usha usha blk, apehal tah band band ni suka sgt pakai lagu title Bunga Bunga ni. Bunga Citra Lestari btul laa..
  2. Walaupun tak dgr tak dgr tadi core semua, terselit jugak dlm playlist tu satu album In Flames yg baru. Solid siall..
  3. Sambil tulis ni gua tgh dgr Sejati - Bila Bunga Dipetik Orang, minum jus mango sambil bermesej mesej. Heh..
  4. Cpu gua bunyi dia mcm motorbot 300 khpb (amende ni?) kuasa kuda punya. Turbo habis!




Thursday, May 15

Busy tahap buruh punyaaaa..




Pertama sekali gua nak mintak maaf kepada pengujung setia maupun yg tak setia yg selalu masuk blog gua ni. Sejak dua tiga menjak ni gua mengalami tahap kebusyian yg peringkat buruh konkrit punya. Tahap kesibukkan gua sekarang ni mencecah peringkat dimana seluar kerja gua sudah tidak bercuci selama 2 minggu, gigi gua sendiri dah 3 hari tak berberus, moto Hayabusa gua sudah 3 hari tak berminyak di tangki, bunga dan pokok pokok dilaman sudah mati kekeringan, tilam gua bergelimpangan tidak dilipat, baju pakai style pakai buang dan sebagainya. Apetah lagi kalau gua nak mengikuti tayangan movie baru di wayang. Mana ada masa semua ni..


Masalah tersebut berpunca kerana gua telah melaksanakan satu Mega Plan baru baru ini dan ia telah mengefekkan aktiviti dan kehidupan gua sejak akhir akhir ini. Tapi tak perlu dikhuatiri, permasalahan tersebut telah selesai dan keadaan akan dijangka kembali pulih dalam masa terdekat dan gua kembali hensem spt biasa. Misai pun dah panjang ni. Tak pernah pernah gua bermisai sekarang bermisai pulak.



Segala kesulitan dan alat sulit semua amat dikesali.




yang dah 2 hari tak cuci rambut:
gaban





Wednesday, May 7

Tengs musibat!




Kepada musibat musibat sekalian yg telah berjaya memalukan gua tempohari di Suzie's, gua ucapkan terima kasih (dlm nada bengkek) kerna ingat juge kat birthday gua sekaligus membuatkan gua kaget dan nyaris rebah pitam apabila dua mamat buskers tu blh perform depan table nyanyi lagu Happy Birthday. Jimbitlism!


Tengs again, you guys are so fcuking cool. Fcuk korang 23 kali xoxo!




video





notacilanat: saje je nak buat gua terharu: [link]




Tuesday, May 6

Selamat Hari Lahir




Pagi ni (pukul 12 sebenarnya) gua dikejutkan oleh anak buah gua yg dtg menerjah belakang gua. Terjerit jerit suruh gua bgn. Niat di hati nak bagi penampar je sedas. Pagi pagi dah kacau org tido. Rupa rupanya dia nak wish birthday kat gua dan pass birthday gift. Haishhh.. nasib baik gua tak bertindak mengikut emosi tadi kalau tidak mesti ada yg dah menangis. Dia bg gua card yg dia buat handmade pastu gula gula lollypop 3 ketul. Gua tanya dia apesal dia tak dtg semalam je wish. Dia ckp semalam dia demam pastu dia tak dpt dtg nak wish kat gua. Aloooohh.. saje nak buat gua tersentuh. Demmit!




05.05.08 adalah birthday gua. Tahun ni gua sambut birthday sorang sorang. Even sorang tapi tahun lepas I've made it to celebrated it together with
somebody. Nevertheless, tahun ni gua celebrated with my buddies kat Sate Kajang Hj. Samuri. Thanks guys!

Birthday gua sama mcm hari hari biasa. Takde yg interesting, same as always. Bila dah makin berumur (caishhhh..) gua rasa birthday ni cam biasa je. But it's could be something yg worth to wait if we celebrate it together with someone yg kita nak celebrate kan? Trust me, I know this very well..

Well guys, gua just nak ckp thanks kat sesiapa yg wish kat gua tempohari. I really appreciated it. Msg msg yg lu org send, gua akan save sampai birthday gua tahun depan. Insyallah..




Review Trip Mari Memenatkan Diri ke JB




Minggu yg lalu (post lama ni), gua bersama angkatan gua terdiri drpd TekPhong, Sadiq, Dipz dan gua sendiri bertolak ke Johor utk menghadiri majlis perkahwinan salah seorang musibat ni. Si Dipz ni dr Singapore blh turun KL dulu pastu turun gi JB balik. Lain mcm budak ni.. Janji nak gerak dr KL pukul 2. Hah, ambek kau pukul 4 br terhegeh hegeh nak mandi br nak bertolak. Nak je gua stalet dahi driver.

Perjalanan mengambil masa dlm 4 jam jgk la diselang seli dgn kadar rempitan padu maut dekat highway tu. Sempat juge main racing dengan satu bas besar nak mampus ni main cucuk rapat tak hengatttt punya. Gua rasa driver dia tu stone la takpun nak rembat sticker H.I.M kat cermin belakang tu. Cinabet!

Sepanjang perjalanan gua duduk belakang dgn Sadiq. Si Sadiq ni binatang tak binatang lagi, time ambik gua je dia dah bantai tido mcm dlm hotel. Kat rumah masa tengah mandi dia tido jgk. Dlm kereta dia tido lagi. Tapiiiiii.. bila bangun pagi, gua tgk dia punya terkinja kinja mcm org ambek marijuana 3 timba punyaaaa. Gila babi! Babi pun tak gila mcm dia ni.

Dipz duduk depan sebelah TekPhong dan gua mcm biasa duduk belakang layan view la. Apekejaddah layan view pukul 4 pagi? Nampak terusss pulak kan? Time dlm kereta blh pulak open cerita hantu yg berkesudahan kiteorg nyaris eksiden akibat driver jadi panik akibat terasa rambut dia dibelai secara misteri ketika dia sedang memandu.

Sampai JB around 6, gua dgn Sadiq buat buat tido (taknak bayar tol), bantai breakfast dulu kat tol mana tah layan neskepe panas sepam br segar (mandi tak lagi..). Kat sini gua tgk pakcik ceramah pagi pagi tadi dia sendiri pakai kain pelikat je dlm TV tu. Ciss.. Kami meneruskan perjalanan ke felda ape tah tempatnya si pengantin ni. Felda di Bumi Permata kot?

Perjalanan didlm kawasan JB diterajui oleh Sadiq kerana beliau mmg mahir dikawasan itu. Misterinya, secara tiba tiba Sadiq mengaku yg dia byk saudara kat sini. Gua mula mula mmg haram tak percaya tapi setelah kiteorg sume (gua dgn Sadiq je) bantai mandi kat satu rumah saudara dia ni, br gua percaya. Siap breakfast style hotel punya kan? Mmg best la pakcik dia tu..

Dlm kul 11 gerak pegi rumah pengantin dan nasib baik tak sesat. Sampai sana pengantin dtg menjemput. Member gua, Tam atau Tungsten kahwin hari ni.


Cilakak! Gua mmg tak blh blah mamat ni dah kahwin. Takde ciri ciri kesuamian yg terserlah langsung. Dgn tak terurusnya, rambut panjang, towel abis mandi tak sidai, blh kahwin plak? Kalau tak silap gua sepanjang kat sana, 19,348 kali gua ckp gua tak percaya dia ni kahwin..


Majlis ala kadar sbb rumah pengantin lelaki kan? Panas lu org jgn cerita. Tahap berlendir punya ketiak kan.. Yg pegi pulak semua pakai baju shirt hitam je. Mcm nak pegi konsert rock je gaya sekor sekor.




Kiterorg bergerak blk KL mlm tu jgk atas sebab sebab yg tidak dpt dikenal pasti. Trip haritu agak penat dimana gua tak blh mandi air terjun sbb nak mandi air terjun satu kepala kena bayar RM9. Siap ada org jaga tol lagi collect duit tu. Hah, meh sini gua terjunkan kepala lu dulu ke lantai! Pegi mampus gua nak bayar RM9 nak mandi air terjun. Gua rela mandi parit lagi..





Notakaki: Gua skang tgh planning utk Mega Trip Backpacking ni. Chill.. nnt gua review upcoming trip pulak.

Friday, May 2

Apekejaddahkah BELLA ini?








Bella. Apekah maksud perkataan tersebut? Adakah ia sejenis penyakit berjangkit? Adakah ia jenama tayar yg dipakai utk pelumba motorsikal drag? Hebatkah nama ini hingga acap kali mak gua terpacak di depan kaca telivisyen utk menonton rancangan yg haram tak berfaedah ini. Member gua yg yg blh tahan tahap kerimpitan dia pun blh terpengaruh dgn rancangan ini. Apekah anasir yg telah menyerang masyarakat kita ini?

Bella ni pelakon dia kalau tak silap gua Elly Mazlein kot. Gua mmg taktau ape sebenarnye kisah cerita ni. Gua mmg tak layan cerita cerita konsep soprano versi masalah masalah keluarga ni. Tak shuffle langsung!

Sbb apa gua tiba tiba up entry topik ni? Haaa.. ni masalah dia. Ade la dua org musibat ni duduk rumah gua dlm seminggu ni. Dua dua org ni blh tahan la kental dia. Sorang kategori rempit tahap amatur dan sorang lagi blh tahan la tahap hardcore dia. Yg mengkagetkan gua sekarang adalah kerana dua dua ni tetiap mlm akan layan cerita tu kat PC gua. Tetiap mlm ok? Tak misteri mak lampir lagi?

Sekarang ni kat desktop PC gua akan kelihatan fail fail spt ImpakMaksima.flv dan fail Bella.flv bergelimpangan depan tu. Penglihatan gua pun dah terganggu melihat menatang jahanam tu. Tupp selamberrr gua dilit. Hihihihhih..

Gua tgk muka si Bella tu, pehhhh tak ingat tebal dia punya mekap. Tahap simen konkrit dia punya tebal. Terhakis langsung muka dia kalau pakai mekap tebal camtu tapi gua tgk dia steady je. Gua tak blh blah tgk cerita ni. Cerita nak mcm cerita Melayu je. Sedih la, khianat adik beradik la, perempuan jalang la, rebut kuasa la, kereta nak mahal dan besar la dan berbagai lagi la. Tapi gua dig part ade sorang gadis yg kiut2 tu. Haish kau berlakon gedik gedik dlm tu ye?

Kenapa la rancangan TV camni blh ada ni? Tak blh blah btul. Eh, pukul berapa eh cerita ni tetiap petang tu?